AKTUELNO

Dnevni list Kurir juče je objavio vest o tuči malinara iz Arilja sa policijom, koji su zatim krenuli ka Beogradu. Kako se ispostavilo, reč je o događaju koji se odigrao 2011. godine i tekstu koji je tada i napisan.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je jučerašnja vest Kurira o sukobu malinara i policije u blizini Arilja zapravo informacija o događaju iz 2011, te da je vlasnik tog lista Aleksandar Rodić objavljivanjem vesti pokušao da uznemiri javnost Srbije.

Foto: Printscreen

- Malo je reći da sam šokirana pokušajem Aleksandra Rodića da izazove paniku među građanima objavljivanjem lažne vesti – poručila je ona za TV Pink.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Popović Ivković ističe da je Rodić na taj način zloupotrebio svoj medij zarad ličnih ciljeva.

Rodić grubo zloupotrebljava svoje medije i ne preza ni od čega zarad zacrtanih ciljeva, a cela Srbija zna njegove motive i namere. Objavljivanjem vesti o događajima koji su se zapravo dogodili 2011. godine, u vreme dok je na vlasti bila Demokratska stranka, i lažno predstavljanje kao da se ovaj sukob dogodio juče, a ne pre čak šest godina, Rodić ne samo da bezočno blati policijsku profesiju, već i krši sve norme Kodeksa novinara Srbije - rekla je Popović Ivković.

Ona tvrdi da u odnosu na vest iz 2011. u jučerašnjoj vesti "nije promenjeno nijedno slovo", te da je Srbiju pokušao da obmani po principu “copy-paste”.

Ona je dodala da nakon objavljene vesti o sukobu policije i malinara, juče niko iz te redakcije nije zvao MUP da proveri da li je vest tačna, "jer znali su da nije".

#Aleksandar Rodić

#Biljana Popović Ivković

#Kurir

#Malinjak

'